Najboljši vtičnik za optimizacijo strani

Z optimizacijo spletne strani skušamo doseči dva glavna cilja. Kot prvo skušamo izboljšati uporabniško izkušnjo obiskovalcev, kot drugo pa želimo izboljšati pozicije v iskalniku Google. Največkrat je tako, da ko je govora o optimizaciji spletne strani, imamo v mislih drugo, torej izboljšanje vidnosti v iskalniku. V ta namen lahko na spletni strani uredimo marsikaj, na primer dodamo primerne naslove, meta opise, tako imenovane »canonical« oznake, izdelamo zemljevid spletnega mesta, pripravimo datoteko robots.txt, skozi posamezno vsebino enakomerno uporabljamo ključno besedo ipd.

Elementov za optimizacijo spletne strani je veliko. Včasih je bilo poskrbeti za vse mnogo težje kot danes, saj z uporabo sistema WordPress in ustreznega vtičnika lahko za vse poskrbimo sami – ne potrebujemo programerja. Razvitih je bilo mnogo tako imenovanih SEO vtičnikov, med katerimi so najboljši Yoast SEO, All in One SEO Pack ter SEO Ultimate.

Najbolj priljubljen izmed naštetih treh je Yoast SEO, ki se lahko pohvali že z več kot 5 milijoni aktivnih namestitev. Glavni razvijalec omenjenega vtičnika je Nizozemec Joost de Valk, ki skupaj s svojo ekipo vtičnik redno posodablja in mu dodaja nove uporabne funkcije. Gre torej za odličen SEO vtičnik za WordPress, ki omogoča popolno prilagoditev elementov za optimizacijo spletne strani.

Vtičnik Yoast SEO ima tako brezplačno kot plačljivo različico. Povprečnemu uporabniku brezplačna različica povsem ustreza, saj vsebuje vse glavne funkcije, ki so potrebne za spletno optimizacijo. Vtičnik namestimo kar prek WordPress administracije, sama uporaba pa ni zahtevna. Z njim lahko posameznim stranem in prispevkom nastavljamo poljubne naslove, meta opise in ključne besede. Vtičnik tudi preveri kakovost uporabe glavne ključne besede skozi celotno vsebino in nas opozori na morebitne pomanjkljivosti.

Z vtičnikom Yoast SEO lahko izdelamo tudi zemljevid spletnega mesta oziroma datoteko sitemap.xml. Ta je pomembna za spletne iskalnike, ki s svojimi »pajki« preverjajo strukturo spletne strani, iščejo nove vsebine, spremembe na strani in podobno. Le na ta način so v spletnih iskalnikih lahko prikazani ustrezni in vedno posodobljeni podatki o posameznih spletiščih.

SEO vtičnik za WordPress omogoča tudi »skrivanje« posameznih objav pred spletnimi iskalniki, kar dosežemo z uporabo oznake »noindex« v izvorni kodi ali z uporabo datoteke robots.txt. Poleg tega lahko izključimo avtorske strani, odstranimo zapis »/category« v spletnem naslovu posamezne kategorije, spletno stran povežemo s socialnimi omrežji in podobno. Yoast SEO prav tako omogoča uvoz podatkov (npr. naslovov in meta opisov) iz drugih WordPress vtičnikov za optimizacijo.

Če uporabljate WordPress, vam vsekakor priporočamo, da si namestite vtičnik Yoast SEO in izkoristite čim več funkcij, ki jih omogoča.

Preberite si še prispevek o tem kako poteka najem strežnika in zakaj pravzaprav bi se za najem odločili.

Za enostavno komunikacijo, kot jo poznamo danes, se lahko zahvalimo pametnim telefonom. Mobilni telefoni predstavljajo našo osebnost in so kot spominske knjige, s katerimi lahko kličemo. Preberite več …

Povezane objave:

Shopping Cart
Scroll to Top