HP prenosniki

Prikazovanje 1–12 od 93 rezultatov

Izberite najboljši HP prenosnik

Podjetje Hewlett Packard nas že dolga leta razveseljuje z izjemnimi prenosniki za osebno in poslovno uporabo. Na voljo imamo zares veliko tipov HP prenosnikov, saj je podjetje začelo s prenovo celotne serije izdelkov. 

Novi HP prenosniki so bili v zadnjih letih preobraženi v kvalitetne in tudi na oko res lepe računalnike. Njihova glavna prednost je še vedno: zmogljivost, kvaliteta, dolga življenjska doba baterija in robustno ohišje, ki prenese marsikateri udarec.

Preberite celoten članek


HP laptopi po popolni prenovi


Podjetje Hewlett Packard je v zadnjih letih usmerilo vse pozornost v popolno prenovo vseh svojih računalnikov. To je najbolj opazno pri prenosnikih, saj imajo zadnji modeli vrhunske zaslone s kvalitetno sliko in visoko ločljivostjo.


HP prenosniki EliteBook 840 G8


Optimiziranje moči z najnovejšimi procesorji Intel Core procesorji na moderne operacijske sisteme je močno pohitrilo vsakodnevno izvajanje osnovnih nalog, izvedbo ter uporabo poslovnih aplikacij. Tudi najcenejši HP računalniki pa so tako zmogljivi, da se lahko uporabljajo celo za igranje iger, vsaj tistih osnovnih, ki ne potrebujejo zahtevne grafike. Prav tako so prenosniki izjemno priljubljeni za poslušanje glasbe ter ogled filmov in fotografij. Poleg tega pa imajo HP laptopi tudi izredno kvalitetno podporo servisov, ki nam hitro usposobijo računalnik v primeru okvare.


Preverite zmogljivost HP prenosnih računalnikov


Obstaja veliko različnih HP prenosnikov. Ponudba je zares velika, kajti sama ideja izdelave različnih računalnikov je ravno v tem, da imajo kupci možnost izbire najboljšega hp računalnika. Primeren laptop si lažje izberemo šele takrat, ko se zavedamo, kaj točno bomo z njim počeli. Najlepše pri tem pa je, da zanj ne potrebujemo odšteti goro denarja. Že za sorazmerno ugodno ceno, lahko vedno dobimo rabljen HP laptop, ki bo vrhunsko izdelan, ohranjen, pregledan in vam bo služil še dolgo časa.


HP gaming prenosnik Pavilion Gaming 17-cd1039nm


Cena HP laptopov je izredno dinamična. Hitro lahko dobimo dovolj zmogljiv računalnik, ki bo kos vsem vsakdanjim nalogam. Res pa je, da imamo na izbiro tudi delovne postaje ter igričarske izvedbe, ki so lahko kos vsaki zahtevni nalogi. 


Prodaja HP računalnikov je tako izredno raznovrstna. Za vsak namen lahko najdemo svoj model HP prenosnega računalnika, če pobrskamo trenutno ponudbo. 


Če želite biti mobilni, boste za na teren potrebovali manjši in lažji računalnik. Pri tem se zagotovo spogledujete z ekrani do velikosti 15 palcev ter z ultra lahkimi in tankimi prenosniki. Bolj zahtevni uporabniki, ki bodo želeli poganjati več programov hkrati, bodo iskali zmogljivejši prenosnike, pri tem pa si bodo morda zaželeli močnejše grafične kartice in večjega zaslona. Od tu naprej ultra lahka ohišja odpadejo, saj potrebujete boljše hlajenje. Poglejmo si torej, katere značilnost so najbolj pomembne pri prenosnih računalnikih:


Velikost zaslona prenosnega računalnika


Velikost zaslona je pomembna zaradi številnih dejavnikov. Večji, kot je zaslon, večji je tudi sam prenosnik. Če veliko prenašamo računalnik s seboj, potem je idealna velikost nekje med 12-13 inčev. Taki HP prenosni računalniki so zelo tanki in imajo dolgo življenjsko dobo baterije. Mednje spadata na primer prenosna računalnika iz serije HP EliteBook in HP Chromebook. Računalniki te vrste imajo seveda omejeno zmogljivost. Cena HP računalnikov Elitebook in Chromebook je lahko zelo različna, saj najdemo izvedbe za nekaj sto evrov do tudi nekaj tisoč.


HP EliteBook 840 velikosti zaslona14″


Priporočamo, da jih zaradi potencialnega pregrevanja ne uporabljate dolgo časa na nehlajenih površinah. Hladna kovinska ali steklena miza, odmik od površine ter podstavki z vgrajenimi ventilatorji vam bodo pomagali pri hlajenju. Zaganjanje več programov hkrati, delo z grafiko, obremenjevanje procesorja in držanje prenosnika v naročju pa ga dodatno segrevajo. Vsi HP laptopi imajo izredno učinkovito hlajenje, kar se pokaže pri dologtrajni uporabi, saj so narejeni, da delujejo hitro in učinkovito v vseh pogojih.


Zmogljivost prenosnega računalnika


Zmogljivost laptopa lahko najlažje povzamemo po moči procesorja, ki skrbi, da vse deluje pravilno. Procesor skrbi, da programi gladko tečejo in da se slika prikazuje na zaslonu, tako kot je to predvideno.


Prodaja HP računalnikov, ki so renew ali obnovljeni, je tako izredno ugodna odločitev, če želimo prihraniti pri sredstvih, vendar vseeno imeti dovolj močan procesor. Res je, da bo tak procesor malo starejši, vendar to ne bo vplivalo na našo izkušnjo pri uporabi laptopa.

https://www.youtube.com/watch?v=fFpeFHtrWiY
Video: HP Spectre x360 – Zmogljiv in tako lep


Ker računalniški procesor določa moč računalnika, morate za izvajanje zahtevnejših programov uporabljati zmogljivejši procesor. Težava uporabnikov je, da večinoma ne vedo, kaj se smatra za »zahtevnejše«, zato običajno izberejo procesor, ki ni dovolj zmogljiv.


HP prenosniki vsebujejo vse najnovejše procesorje od Intel in AMD podjetij. Če želite računalnik uporabljati najmanj kot osnovni uporabniki doma ali v pisarni, potrebujete procesor i3 ali i5, sploh če govorimo o starejših generacijah procesorjev, ki so v rabljenih računalnikih običajno prisotni.


Bolj zahtevni uporabniki potrebovali zagotovo potrebovali Intel Core i5 ali i7 procesor. Pri rabljenih računalnikih in outlet serijah so na voljo HP prenosniki s procesorji iz prejšnjih generacij, novejši pa so veliko dražji. 


Prodaja obnovljenih HP laptopov nam zagotovi, da bomo dobili malo starejši procesor po izredni ceni. Res je, da je cena HP laptopa, ki je nov, dražja, saj bomo dobili vse najnovejše komponente. Če pa izberemo renew ali obnovljeno verzijo, pa bomo lahko vseeno uporabljali laptop za vse naloge, sicer z malo starejšo strojno opremo, vendar se tega v večini primerov ne opazi.


Računalniški delovni pomnilnik (RAM)


Dandanes bomo našli v večini prenosnikov 8 GB pomnilnika. 4 GB ali manj načeloma sploh ni priporočeno, saj večino tega pomnilnika za svoje delovanje pobere že operacijski sistem Windows. S 4 GB delovnega spomina bo vaš prenosnik primeren za osnovno brskanje po spletu, pisanje elektronskih sporočil in povsem osnovno delo v preglednicah in z dokumenti.


Delovni pomnilnik (RAM) za prenosnike HP


Za večino uporabnikov, ki HP prenosnik uporabljajo za različna opravila, priporočamo vsaj 8 GB pomnilnika RAM. Dandanes lahko opazimo veliko prenosnikov, ki so opremljeni s 16 GB ali 32 GB RAM. To so že delovne in grafične postaje, ki pa so sploh v rabljenih, outlet, refurbished in renew izvedbah povsem cenovno dosegljive za običajnega uporabnika doma ali v pisarni. Cena takšnega prenosnega računalnika HP se giblje nekje med 500-700 EUR, medtem ko bi nov stal med 2.500 in 3.500 EUR.


Prenosniki HP za vsakodnevno rabo


Če ne potrebujemo veliko procesorske moči, imamo na voljo še vedno druge cenovno ugodnejše izvedbe. Prodaja HP laptopov za vsakodnevno uporabo nam še vedno nudijo dovolj zmogljivosti, da na njih poganjamo vse osnovne aplikacije, hkrati pa zanje ne porabimo preveč denarja.


Na voljo so različne izvedbe HP prenosnih računalnikov. Med osnovne serije sodijo:


Prenosniki HP Chromebook


Podjetje Hewlett Packard ima v svoji seriji, kar nekaj HP Chromebook računalnikov. Ti so narejeni za brskanje po spletu, ustvarjanje pisarniških dokumentov ter povezovanje z družino in prijatelji na socialnih omrežjih. Prodaja HP računalnikov Chromebook izvedbe je vedno bolj popularna, saj vsebujejo operacijski sistem, ki je izključno namenjen čim bolj preprosti uporabi.


HP prenosniki Chromebook postajajo čedalje bolj popularni


Prednost Chrome operacijskega sistema je tudi ta, da so vanj vgrajena vsa produktivna orodja. Mednje sodijo Googlovi urejevalniki besedil, preglednic, brskalnik, aplikacije za spletne kamere, ipd. HP Chromebook prenosniki se pričnejo že z 11 palčno velikostjo, ki je primerna za osnovno uporabo. Največji so v velikosti 14 palcev. So cenovno zelo dostopni in zelo priljubljeni tudi pri študentih. Verjetno tudi zato, ker imajo dolgo življenjsko dobo baterije.


Navadni HP prenosniki


Če potrebujemo več moči, kot nam jo prinese Chromebook, potem so navadni 15-inčni HP prenosniki prava izbira. Cene HP laptopov, ki uporabljajo 15-inčni zaslon je tudi izredno dostopna. Zagotovo je ta serija še bolj usmerjena v osebno in tudi poslovno rabo. Večinoma imajo tudi prednaložen Microsoft Office, ki večinoma deluje z enoletno licenco, potem pa se uporabnik lahko sam odloči, če bo plačal za nadaljnjo uporabo.


Prenosnik z Windowsi HP 15s-eq2025nm z 8 GB spomina


Nekaj večji 14 ali 15-palčni zaslon s HD ločljivostjo ter i3 ali i5 procesor novejše generacije, so odlična kombinacija za produktivnost. Ti računalniki imajo več pomnilnika, večinoma 8 GB, z njim pa lahko opravljamo več opravil hkrati ter obenem uživamo dolgo življenjsko dobo baterije, ki znaša do 8 ur.


HP EliteBook – delovne postaje HP


Delovne postaje HP vsebujejo le najboljše komponente, zmogljiv delovni procesor (CPU) ter orodja za visoko produktivnost. Najbolj znana serije je HP EliteBook, ki je znana po izredni zmogljivost in kvaliteti. Celotna serija delovnih postaj HP ima ojačano ohišje, tehnologijo proti kraji ter vgrajeno enkripcijo podatkov.

https://www.youtube.com/watch?v=JE1gCac2WpM
Video: HP ZBook Power G7


Računalniki iz serije HP EliteBook imajo že naložen operacijski sistem Windows Professional. Celotna serija delovnih postaj prenosnih računalnikov HP je hkrati prilagojena različnim življenjskim stilom in potrebam uporabnikov. Prodaja HP računalnikov Elitebook je tako usmerjena v čim večji trg ljudi, ki potrebujejo laptop za osebne in poslovne namene. Tako lahko najdemo tiste najmanjše v velikosti od 12.5 palcev, večje pa do 15 palcev velikosti zaslona.


Redkeje, vendar predvsem za grafične postaje, je mogoče dobiti tudi 17 palčne zaslone, ki so med prenosnimi računalniki največji. Takšni prenosni računalniki so namenjeni predvsem ustvarjalcem digitalnih vsebin, sistemskim administratorjem ter programerjem. Vendarle pa jih lahko uporablja kdorkoli, če je njegova želja hitro delo z računalnikom.

Shopping Cart
Scroll to Top