Poslovni računalniki omogočajo preprosto uporabo

Poslovni laptopi

Današnji trg prenosnikov nam ponuja skoraj neskončno različnih naprav z različnimi specifikacijami. Navadni prenosnik je doživel pravo revolucijo, kar se tiče zmogljivosti, saj obstajajo modeli, ki jih lahko uporabljamo praktično za vsako opravilo. Opazimo lahko tudi, da je vedno več poslovnih računalnikov v ponudbi, ki se v primerjavi z navadnimi, precej razlikujejo. Značilno je, da imajo daljšo garancijo, bolj čvrste materiale ohišja, ergonomične tipkovnice ter profesionalno strojno opremo. Res je, da so taki računalniki malo dražji od navadnih, vendar imajo mnogo prednosti za poslovno uporabo.

Strojna oprema poslovnih laptopov za zahtevno uporabo

Velikokrat se zgodi, da navadni in poslovni prenosniki uporabljajo zelo podobno strojno opremo. Veliko današnjih konfiguracij ima vključen SSD, ki je mnogokrat hitrejši od navadnega trdega diska. Večina poslovnih računalnikov podjetij, kot so DELL, HP, ACER, TOSHIBA in drugi, ima vgrajen 128 GB do 2 TB velik SSD disk – odvisno od konfiguracije in potreb posameznika. Lenovo prenosniki imajo vse iste karakteristike, na področju poslovnega računalništva pa sploh v vrhu in sicer več različnimi linijami in modeli, kot so Thinkpad, Yoga, Ideapad in drugi.

Poslovni laptopi Lenovo
Lenovo poslovni prenosnik Yoga Slim 7

Procesorska moč je izjemno pomembna za podjetnike. Najboljši poslovni računalniki uporabljajo močne procesorje, kot so Intel i5, i7 ter i9, vendar lahko opazimo tudi modele, ki imajo vgrajeno i3 različico. Taka moč je predvsem potrebna v primerih, ko mora računalnik hitro odpirati podatkov zbirke, zbirati statistične podatke, opravljati napredne analize ipd.

Pripravljeni na video konference z laptopom

Skoraj vsi prenosniki, ki jih bomo danes zasledili na trgu, imajo vgrajeno spletno kamero. Najboljši poslovni računalniki imajo kamere, ki dosegajo izjemno resolucije. Temu je večinoma tako, saj so narejeni, da jih lahko uporabljamo za video konference. 

Poslovni laptopi omogočajo videokonferenco
Video konferenca s poslovnim laptopom

Napredni prenosniki, ki uporabljajo operacijski sistem Windows 10, pa imajo vključene tudi različne varnostne funkcije, ki so povezane z vgrajeno kamero. Tako lahko poslovni računalnik odklenemo tako, da prebere naš obraz. To je idealno, če ne maramo gesel, saj jih ne bomo potrebovali.

Kvalitetno ohišje prenosnega računalnika

Poslovni prenosniki so mišljeni za dolgotrajno uporabo. Tako lahko opazimo, da imajo ohišje narejeno iz veliko bolj kvalitetnih materialov, kot druge podobne naprave. Najboljši poslovni računalniki imajo ohišje narejeno iz aluminija, kvalitetne plastike ali različnih umetnih mas, kar jim da izredno odpornost.

Poslovni laptopi iz aluminija
Poslovni laptopi imajo ohišje narejeno iz aluminija, kvalitetne plastike ali različnih umetnih mas

Narejeni so, da zdržijo manjše padce in udarce, seveda pa ne bodo zdržali večjih pritiskov, ki bi lahko fizično poškodovali komponente v računalniku ali zaslon. Najbolj pomembni pri tem pa je, da so naši podatki, v primeru nezgode, zavarovani pred izgubo. Tipkovnica je narejena tako, da zdrži precejšnje obremenitve in večletno uporabo, brez da bi se kvarila, seveda odvisno od vašega načina dela in skrbi za čistočo.

Varnostna oprema poslovnega računalnika

Poslovni prenosniki imajo vgrajeno veliko strojne in programske opreme, ki nam zaščiti podatke. Tako imamo možnost, da popolnoma zašifriramo vse stvari, ki jih hranimo na računalniku. Veliki proizvajalci skoraj vedno vključijo posebno programsko opremo, ki nam pomaga uporabljati naš prenosnik na daljavo na varen način.

YouTube video
Video: Windows 11 in TPM 2.0. Kako omogočiti TPM / PTT na vašem računalniku.

Poleg tega pa nam vgrajena strojna oprema, kot je TPM, ki varuje našo strojno in programsko opremo pred zlorabo virusov in hekerjev.

V vsakem primeru lahko tudi navadni uporabniki koristijo prednosti poslovnega prenosnika, saj je veliko bolj vzdržljiv, kot drugi modeli.

Scroll to Top