Na tržišču obstajajo različne powerbank enote. Med seboj se poleg v ceni razlikujejo tudi v videzu, funkcionalnosti in moči. Najpogosteje se powerbank uporablja tedaj, ko ni na voljo proste vtičnice ali pa nujno potrebujete napajanje telefona v tistem trenutku.

Namen in funkcionalnost prenosnega polnilnika

Prenosna polnilna enota ali powerbank je namenjen napajanju prazne baterije našega pametnega telefona. Baterija mobitela ima namreč čedalje krajšo vzdržljivost baterije. Za vas to pomeni, da morate ob povečani uporabi mobitela imeti možnost takojšnjega polnjenja. To je težavno na poti, med sestanki, med predavanji in podobno, ko proste vtičnice ni nikjer. Tedaj pride v poštev prenosna polnilna baterija, ki baterijo pametnega telefona napolni izjemno hitro.

Prenosna polnilna enota ali powerbank je namenjen napajanju prazne baterije našega pametnega telefona.

Kapaciteta in zmogljivost polnilne enote

Kapaciteta powerbank enote je različna glede na različne modele. Najmanjši powerbank shrani okoli 2000 miliamper ur energije. Največji imajo možnost do 30.000 miliamper ur. Baterija mobitela ima zmogljivost med 2500 in 3500 miliamper ur, kar pomeni, da najmanjši powerbank ne napolni cele baterije. Napolni jo za nekaj 10 odstotkov. Za vas to pomeni, da imate črtico do dve za opravljanje nujnega telefonskega klica. Ne boste pa mogli gledati posnetkov ali opraviti daljših telefonskih pogovorov.

Kapaciteta powerbank enote je različna glede na različne modele.

Polnilni model za vsakodnevno uporabo

Za vsakodnevno uporabo je odlična prenosna polnilna baterija v kapaciteti 5000 miliamper ur. Taka prenosna baterija napolni vaš telefon do konca. Sama pa se tudi ob vključitvi v električno omrežje hitro dobi polno kapaciteto. Obenem je tak powerbank lahek, priročen in majhen. S sabo lahko  prenosno polnilno baterijo nosite tudi v žepu jakne, pa ne bo preveč opazna.

Karakteristike kvalitetne prenosne polnilne baterije za vsak žep

Najbolj kvalitetne in vzdržljive prenosne polnilne baterije:

 •  Imajo 5000 in 16.000 miliamper ur energije,
 • So lahke, neopazne in zmogljive,
 • Napolnijo baterijo pametnega telefona do konca,
 • Imajo več USB izhodov,
 • Omogočajo hitro polnjenje oziroma funkcijo quick charge.

Dodatki 

Posebne dodatne funkcionalnosti powerbanka so še:

 • Vgrajena svetilka,
 • Manjši zaslon, ki prikazuje stanje energije v odstotkih,
 • Dodatna lučka, ki sveti v različnih barvah, odvisno od napolnjenosti.

Uporabite tudi brezžični polnilec za mobitel skupaj s powerbankom

Skupaj s powerbankom uporabljajte tudi brezžični polnilec za mobitel. Na spletu lahko najdete različne modele, ki se razlikujejo med seboj po zmogljivosti, ceni, in drugih dejavnikih. Vsaka znamka telefona ima določene specifikacije, ki jih morate upoštevati tudi preden kupite brezžični polnilec za  mobitel določene znamke.

Razlika med polno postajo in stojalom

Na spletu je na voljo več različnih modelov in oblik brezžičnih polnilcev. Polnilne postaje so bolj primerne za nočne omarice ali mize, kjer pameten telefon odložite na postajo in se baterija postopoma napolni. Stojalo pa je namenjeno posameznikom, ki želijo imeti nenehno zaslon pred očmi. Stojalo je višje od polnilne postaje, zato potrebujete nekaj prostora v višino.

Karakteristike odličnega brezžičnega polnilca za vaš mobitel

Najboljši brezžični polnilec za mobitel ima dober oprijem. Med polnjenjem tako vaša naprava ne more zdrsniti dol s postaje in se poškodovati. Poleg nedrseče površine mora polnilec imeti tudi:

 • Več kot eno tuljavo, kar omogoča polnjenje tudi, če nepravilno položimo napravo,
 • Funkcija hitre polnitve baterije oziroma Fast charge,
 • LED indikator polnjenja,
 • Stenski adapter.

Zanesite se na priznane znamke stojal za telefon

Pri nakupu prek spleta ne pozabite izbrati brezžični polnilec za mobitel priznane znamke. Slednji bo imel vsaj enoletno garancijo na delovanje, vaše naprave ne bo pregreval ter ne bo uničil baterije telefona. Najbolje je, da izberete originalno polnilno postajo znamk, kot so Blink ali KL. Oba imata kvalitetno izdelano ohišje z nedrsečo površino, vgrajeni mehanizem za hlajenje med polnjenjem, ki preprečuje pregrevanje polnilca ali telefona ter nagnjeno stojalo, ki dopušča gledanje zaslona med polnjenjem.

Pri nakupu prek spleta ne pozabite izbrati brezžični polnilec za mobitel priznane znamke.

Izberite nagnjeno stojalo za mobitel

Pri nakupu originalnega brezžičnega polnilca za mobitel ne pozabite tudi na dodatno funkcionalnost. Izberite model, ki ima nagnjeno stojalo. Slednje omogoča gledanje zaslona med napajanjem. Tako lahko spremljate videoposnetke, pišete sms sporočila ali preprosto brskate po spletu. Obenem nagnjeno stojalo omogoča odklepanje na podlagi prepoznave obraza.

Kvalitetna postaja ne poškoduje telefona

Pri spletnem nakupu preberite tudi karakteristike polnilne postaje in izberite model, ki bo ohranil zdravje baterije. To pomeni, da med delovanjem ne bo pregreval telefona ali skuril naprave. Polnjenje mora tudi potekati brez snemanja silikonskega ovitka z naprave. Poglejte, da ima brezžični polnilec možnost stika na 4 mm ali več.

Objave iz iste kategorije:

Ne spreglejte tudi naslednjih objav: