Na tržišču najdete visoko kvalitetne in vzdržljive moto akumulatorje. Slednji imajo omejeno življenjsko dobo, katero lahko brez skrbi dosežete in včasih presežete z upoštevanjem praktičnih nasvetov strokovnjakov. V prihajajočem zimskem obdobju morate pred garažiranjem poskrbeti za dobro stanje moto akumulatorja.akumulatorji

Ob daljšem mirovanju odklopite napajanje akumulatorja

Zaradi nekajmesečnega mirovanja vašega motornega vozila, vam svetujemo, da akumulator odklopite od motorja. Priporočljivo je, da so ob nerabi motorja, akumulatorji priključeni na vzdrževalno napravo oziroma polnilec. Vzdrževalna naprava akumulator redno počasi polni in prazni. Na tak način akumulatorju podaljšate življenjsko dobo, saj ohranja polno kapaciteto. Bodite pozorni, da akumulator priklopite na pametni polnilec, ki bo pravočasno zaznal napake pri polnjenju in preprečil uničenje akumulatorja.

Nakup pravilnega polnilca za moto akumulatorje

Kupite pametni polnilec za akumulatorje. Pametni polnilec med polnjenjem ves čas izvaja kontrolo in tako prepreči prenapolnjenje ter uničenje akumulatorja. Priporočljivo je, da kupite pametni polnilec, ki ima nastavljiv izhodni tok za dosego optimalnega polnjenja. Tak polnilec je kompatibilen z akumulatorji različnih velikosti in vrst.

Očistite kontakte in dolijte destilirano vodo

Pred zimo preverite stanje napeljave in kablov. V primeru vidne korozije vse kontakte dobro očistite z žično krtačo. Rjo lahko odstranite tudi s specializiranim čistilom v spreju. Preverite tudi, da so vsi vijaki dodobra pritrjeni. Pokrov baterije mora biti pravilno nameščen, da prepreči dostop vlage in rjavenje delov. V kolikor imate akumulator odprtega tipa, preverite nivo tekočine in po potrebi dolijte destilirano vodo.

Motor nekajkrat med zimo zaženite

Akumulatorji med zimo in mirovanjem ne smejo biti izpostavljeni visoki stopnji vlage. Vlaga namreč negativno vpliva na delovanje in življenjsko dobo akumulatorja. Priporočljivo je, da vaš motor kljub slabemu vremenu vseeno zaženete tudi med zimo. Tako boste preprečili okvaro alternatorja in dinama. Motor zaženite, pustite, da se ogreje in ga malo premikajte po prostoru. V kolikor vreme to dopušča, pa se brez skrbi odpravite na krajšo pot.

Električni viličar omogoča da je delo v skladišču hitro in enostavno. Še več pa si lahko preberete v članku.

Objave iz iste kategorije:

Ne spreglejte tudi naslednjih objav: