Računalniška tehnologija in pametne naprave Xiaomi so postale v nekaj kratkih letih svetovno priznane. Uporabljajo jih fizične in poslovne osebe za raznovrstne namene. Podjetje je bilo ustanovljene leta 2010 v Pekingu. Svoj prvi pametni telefon pa so izdali le leto kasneje. Uporabniki telefon pa so bili začudeni, da ponuja vrhunske funkcije po zelo nizki ceni. Ta trend pa omenjeno podjetje še dandanes vzdržuje, saj nam nudi vrhunske televizorje, pametne telefone, brezžične usmerjevalnike, prenosnike, električne skuterje, pametne ure ipd. po zelo ugodnih cena. Velika prednost njihovih naprav pa je ta, da so zelo kakovostno izdelane in se lahko primerjajo z dražjimi napravami drugih podjetij, kar se tiče funkcij, podpore razvijalcev opreme, možnih nadgradenj in še mnogo več.

Kaj pomeni oznaka Mi?

Pri mnogih proizvodih Xiaomi, kot so prenosniki, pametni telefoni in tablice, lahko opazimo oznako Mi. To je oznaka, ki pomeni Mobilni Internet. Xiaomi pa omenjeno oznako uporablja tudi kot svoj simbol za Misijo Nemogoče. Temu je tako, saj so podjetja zaznamovali različnih dogodki, ki so predstavlali veliko oviro za nadaljevanje poslovanja. To je tudi razlog, da so razvili posebno kulturo in osebnost podjetja, ki izdeluje vrhunske in kakovostne proizvode za povprečne ljudi.

Video: Kaj niste vedeli o Xiaomi

Odlični pametni telefoni za ugodno ceno

Dandanes je Xiaomi postal eden izmed največjih proizvajalcev pametnih telefonov na svetu. Njihovi telefoni so postali zelo popularni, ker nudijo ogromno število funkcij po dostopnih cenah. Poleg tega pa uporabljajo svoj lastni Android operacijski sistem, ki je izboljšan z MIUI programsko opremo. To omogoča uporabnikom dostop do mnogih funkcij, kot so izbira posodobljenih tem, ozadij, dodatne programske opreme ipd. MIUI pa nam tudi ponuja funkcionalne nastavitve telefona, kar se tiče optimiziranja delovanja akumulatorja, ustvarjanje posnetkov zaslona, ustvarjanje več uporabniških računov ipd.

Xiaomi Mi 10S
Pametni telefon Xiaomi Mi 10S, ki je bil na Kitajskem, ob uradnem začetku prodaje, razprodan v nekaj sekundah

Cena Xiaomi pametnih telefon je nizka, zardi številnih razlogov. Podjetje agresivno ne oglašuje svojih proizvodov, kar poceni končno ceno njihovih mobilnih naprav. Tako lahko za manjši vložek dobimo vrhunski telefon, ki ima vgrajen:

  • Procesor z več jedri, ki je primeren za igranje iger, snemanje 4K videov ipd
  • Pomnilnik, ki zadovolji potrebe poganjanja več aplikacij hkrati
  • Vrhunska kamera, ki se lahko primerja ali je celo boljša od telefonov drugih proizvajalcev, ki se večkrat dražji

Prenosniki za delo in igranje iger

Podjetje Xiaomi že več let izdeluje svoje lastne prenosnike. Te so opremljeni z najnovejšim operacijskim sistemom Windows 10. Zanimo je to, da so tudi prenosniki na voljo za nakup po ugodnih cenah. To pa je kljub temu, da vsebujejo močno strojno opremo, ki je primerna za igranje iger ter vsakodnevna opravila.

Video: Huawei Matebook X Pro (2021 Core i7 1165G7 Model)

Gaming prenosniki Xiaomi so opremljeni z namensko graifčno kartico Nvidia ali AMD. Tako lahko poganjanjo najnovejše igre pri visokih resolucijah, kot je FULL HD, UHD in 4K. Mi Gaming Laptopi oziroma prenosniki pa so zelo poznani po svoji vrhunski tipkovnici, ki igračarjem omogoča hitrejše odzivne čase v kritičnih bitkah in drugih situacijah.

Tudi osnovni laptop z SSD diskom Xiaomi Mi Notebook Air ima , podporo za USB-C ter vrhunsko brezžično kartico, ki podpira 2.4GHz in 5GHz omrežja. Za poslovne namene pa poznamo Mi Notebook PRO, ki je opremljen z vrhunsko baterije z dolgo življenjsko dobo ter močnim procesorjem.

Pametne televizije Xiaomi z Android operacijskim sistemom

Dandanes ima skoraj vsak posameznik dom opremljen s pametno televizijo. Tako lahko uživamo v dostopi do spleta, popularnih video portalih, igric ipd., ne da bi za to potrebovali dodatno opremo. Xiaomi pa je v hitrem času izkoristil tehnologijo, ki je postala zelo popularni pri pametnih televizorjih. Tako lahko dandanes kupimo vrhunske televizorje Xiaomi z Android sistemom. Sama televizije so opremljene z modernimi funkcijami, kot je 4K resolucija, Dolby Audio, DTS-HD in HDR10 standard za prikaz bogate slike med gledanjem filmov, igranjem igric ipd.

Xiaomi Redmi TV MAX 98`
Pametna televizija Xiaomi Redmi TV MAX 98`

Velika prednost omenjenih televizorjem je vgrajen spletni brskalnik. Tako lahko televizor uporabimo za brskanje po spletu, sledenje novicam ter iskanju različnih informacij. Zelo dobrodošla lastnost Xiaomi televizorjev pa so tudi ostri koti gledanja. Tako lahko televizijo gledamo iz zelo ostrega kota, vsa slika pa bo še vedno vidna na zaslonu.

Športne zapestnice Xiaomi

Športne zapestnice so postale izredno popularne po vsem svetu. Precej hitro so nadomestile klasične ure, saj same vsebujejo veliko koristne tehnologije. Zapestnice so mišljene za šport, zato so neopazne in izredno lahke. Seveda pa ni nič narobe, če jih nosimo med vsakodnevnimi aktivnostmi in tudi doma.

Xiaomi Mi band športna zapestnica
Športna zapestnica Xiaomi Mi band

Napredne funkcije, ki jih imajo Xiaomi zapestnice, pa so:

Nadzor delovanja srca

Nadzor delovanja srca meri hitrost srčnega utripa. Tako lahko pri povišanem utripu dobimo opozorilo na zapestnico. Podatke pa lahko tudi posredujemo našemu osebnemu zdravniku.

Dolga življenjska doba baterije

Zapestnice Xiaomi lahko delujejo do 14-dni preden jih je potrebno ponovno napolniti. Tako ne potrebujemo skrbeti, da bi se nam baterija nepričakovano izpraznila.

Sledenje kvalitete spanca

Zapestnice Xiaomi lahko zaznajo globino spanca in REM stanja. Tako lahko zjutraj opazimo, če smo kvalitetno spali. 

Zapestnice so tudi odporne na vodo do 50 metrov globine. Tako jih lahko brez težav uporabljamo med tuširanjem ali plavanjem, ne da bi tvegali okvaro notranjih komponent.

Objave iz iste kategorije:

Ne spreglejte tudi naslednjih objav: