Nakupovanje potrošnega pisarniškega materiala je lahko sila zamudno opravilo, prav tako nas takšni izdelki lahko stanejo kar nekaj denarja. A če se tudi v nakup takšnega materiala podamo s preudarnim razmislekom, lahko prihranimo ne samo nekaj denarja, temveč tudi časa.

Če pri svojem delu uporabljate tiskalnik, potem so kartuše ali tonerji prav tako nepogrešljivi izdelki, ki pa jih je treba vedno imeti na zalogi. Med goro ponudbe na trgu so vam na voljo tudi poceni kartuše Brother, ki vam jih predstavljamo v nadaljevanju. Kupite oziroma naročite pa jih lahko tudi preko spleta.

Kartuše Brother so najbolj kompatibilne s tiskalnikom Brother

Vsi, ki se dnevno srečujete s pisarniškim delom, veste, da za svoje delo potrebujete kar nekaj kakovostne opreme. Med drugim zagotovo tudi dovolj zmogljiv tiskalnik in vse, kar omogoča kakovostno tiskanje. Med uveljavljenimi ponudniki pisarniškega materiala je tudi proizvajalec oziroma znamka Brother. Zlasti vas bodo navdušile poceni kartuše Brother, ki se daleč najbolje ujamejo s tiskalnikom istega proizvajalca.

Tiskalnik Brother
Za tiskalnik Brother so najbolj primerne poceni kartuše Brother

Sicer pa vam znamka Brother ponuja še vrsto drugih izdelkov. Na voljo so na primer pisala različnih vrst, registratorji in mape, papir in papirni izdelki, pisarniški pripomočki, tiskalniki in multifunkcijske naprave, pribori, črnila, naprave za vezavo, uničevanje ter razrez papirja oziroma dokumentov, računalniški stroji, prezentacijska oprema in še druga računalniška oprema.

Nakup ugodnih kartuš Brother

Znamka Brother je torej poznana tudi kot proizvajalka kakovostnih, a ugodnih kartuš, ki vedno pridejo prav pri tiskanju. Kljub temu pa morate vedeti, da so poceni kartuše Brother zasnovane tako, da najbolje delujejo s tiskalnikom Brother.

Kako zamenjati kartuše s črnilom za tiskalnike Brother! Namestitev tonerja s črnilom Tiskalnik Brother TN660 TN630.

Ugodne kartuše z oznako Brother so na voljo tudi v spletni prodajalni, kjer vam ponujajo različne vrste takšnih kartuš. Seveda pa morate poiskati takšno, ki jo potrebujete. Ponudniki se vedno trudijo, da ponudijo tako originalne kartuše Brother kot tudi kompatibilne.

Če slučajno določene vrste kartuše omenjene blagovne znamke ne bi našli na spletni strani ponudnika, potem je najpametneje, da mu pošljete povpraševanje – lahko kar preko spletne pošte ali pa ga pokličete po telefonu. Ponudnik se bo v tem primeru zagotovo potrudil, da vam bo dobavil kartušo za vaš tiskalnik.

Tonerji za laserske printerje

Verjetno je mnogim med vami povsem jasno, da je toner za laserski printer za razliko od črnila v kartuši suh in ne torej tekoč. Lahko torej rečemo, da je toner fino mleta plastika ter lahko vsebuje od 85 do 95 % poliestra; to je odvisno predvsem od modela tiskalnika in določenega proizvajalca. Seveda so nekdaj v tonerjih uporabljali še druge sorte plastike, denimo stiren-akrilat. Ta se je postopoma opustil, zlasti zaradi svoje precej nizke učinkovitosti, prav tako toksičnosti za človeško telo.

Toner za laserski tiskalnik
Toner za laserski tiskalnik omogoča visokokakovostni izpis za profesionalne rezultate

Dejstvo je, da je kakovost tiska laserskega printerja odvisna predvsem od kakovosti uporabljenega tonerja. Če je plastični prah, ki ga vsebuje toner, bolj droben, boljši rezultat lahko daje tiskalnik pri printanju. Ravno zaradi tega je še toliko pomembneje, da pri tiskanju z laserskim printerjem uporabljamo čim bolj kakovostne tonerje.

Štirje barvni tonerji za barvno tiskanje na laserskem tiskalniku

Kakovosten toner za laserski tiskalnik je torej nujna pisarniška oprema, če želite, da bodo vaši natisnjeni dokumenti čim kakovostnejši. Če pa jih boste želeli printati barvno, potem boste v tiskalniku potrebovali štiri barvne tonerje oziroma tako imenovane tiskalne enote.

Omenjene štiri barve so cian, magneta, rumena in črna. Prve črke njihovih angleških imen pa torej tvorijo kratico takšnega barvnega modela – CMYK.

Še druge primeri v tonerju

Tonerji za laserske tiskalnike lahko vključujejo še druge primesi, na prime saje oziroma oglje, polipropilenski vosek, druge barve tonerjev.

Saje oziroma oglje nastaja pri sežiganju z ogljikom bogatih organskih goriv. Že od nekdaj ga uporabljajo kot črno barvilo. Tudi tiskarstvo še dandanes ne zmore biti brez njega. Saje so namreč glavni razlog, zakaj je toner pravzaprav črn.

Polipropilenski vosek pa je primes, ki jo dodajajo tonerjem, da se delci poliestrske plastike ne sprimejo na enoto za zapekanje tiskalnika. Zaradi tega se izpis laserskega tiskalnika niti takoj po tiskanju na papir ne razmaže.

Sredstva za nadzor naboja

Treba je omeniti, da imajo barvila v prahu še eno lastnost. To je treba nadzorovati z aditivi. Celotno tiskarsko delo lahko ob spremembi naboja posameznih delcev uničijo tako imenovane elektrifikacijske lastnosti tonerjev.

V zmesi tonerjev torej lahko najdemo tudi najrazličnejša sredstva za nadzorovanje naboja. To so najpogosteje železo, cink, prav tako tudi krom.

Objave iz iste kategorije:

Ne spreglejte tudi naslednjih objav: