Že vrsto let se na trgu računalnikov ni zgodilo nič posebnega. Prodaja računalnikov poteka včasih hitreje, kot so obeti za prodajo v neki regiji ali državi, včasih pa počasneje. Tudi podjetja, ki računalnike izdelujejo, imajo neke projekcije, ki jim poskušajo slediti, saj bi sicer prodali manj, kot bi lahko.

Seveda se jim zgodi tudi obratno in na koncu ostanejo s kupom računalnikov, ki so jih izdelali, pa jih nihče noče. Takšni računalniki gredo iz trgovin na ponovni pregled, če je vse v redu z njimi, v resnici pa se pogosto niti ne odprejo in se prodajajo pod imenom »obnovljeni« ali po angleško »refurbished«. Ideja ni nova, niti ni nič posebnega, kupec preprosto kupi računalnik, ki ga ni še nihče uporabljal, v resnici pa tudi ni povsem nov, zato je nekaj cenejši. Prodaja računalnikov tako teče dalje, pa naj gre za starejše ali popolnoma nove modele.

Spremenil se je naš odnos do računalnikov

Zagotovo lahko rečemo, da se je naš odnos do računalnikov na splošno spremenil. Nič več čudnega se nam ne zdi, če ljudje v službi delajo za računalnikom dolge ure vsak dan, prav nič čudnega tudi ni, če bo branjevka na tržnici imela s seboj prenosni računalnik in na njem davčno blagajno in povezavo s spletom. Morda to ne boste doživeli pri 70 letni ženici, pri mlajših prodajalkah pa že. Če nimajo prenosnika, pa bodo uporabljale pametni telefon ali tablico, kar je pravzaprav tudi računalnik, čeprav ima drugačen operacijski sistem in nekatere možnosti omejene.

računalnik

Prodaja računalnikov tako nemoteno teče dalje, saj smo se navadili, da so okoli nas prisotni že vsepovsod. Prodaja računalnikov se je povečala tudi v megamarketih in v diskontnih trgovinah, kjer ljudje padajo na nizke akcijske cene, hkrati pa ne preverijo ali je cena res ugodnejša kot drugod, v denimo neki specializirani trgovini, kjer pa ni nobene akcije.

Prodaja računalnikov je v takšnem primeru nekako zvijačna, saj pogosto popusta sploh ne dobite direktno torej tako, da bi plačali manj, ampak posredno preko nekih bonitet, ki se vam prenesejo na kartico in podobno. Tako boste vseeno ves ta denar zapravili v trgovini, računalnik plačali toliko, kot bi ga drugod, pa še dodaten denar, ki bi moral biti popust, boste pustili v tej trgovini in kupili druge proizvode, kjer so marže trgovcev veliko višje, pogosto gredo celo v 200 – 500 odstotkov, lahko pa tudi več.

Računalniki so vgrajeni že v skoraj vsako napravo

Danes je prodaja računalnikov tako visoka tudi zato, ker jih najdete že praktično vsepovsod. Tako so vgrajeni v tablice, telefone, televizije, hišne kine in celo v moderne hladilnike in še kam.

V resnici bo zato prodaja računalnikov iz leta v leta samo še rastla, saj boste doma morali imeti zmogljiv računalnik, ki bo vse te naprave okoli vas kontroliral, z njimi komuniciral in vam pomagal opravljati različne reči. Tukaj pa si preberite kako komunicira router in zakaj ga uporabljamo.

Objave iz iste kategorije:

Ne spreglejte tudi naslednjih objav: