Lahko imaš najboljši internet in najboljši Wifi router, vendar lahko še zmeraj imaš slabo povezavo in pokritost okoli routerja. Velikokrat želimo imeti možnost, da vzamemo svoj prenosnik in ga odnesemo v katerkoli del hiše ali stanovanja in imamo internetno povezavo tam. Na žalost ni to zmeraj možno, saj različne motnje vplivajo na Wifi povezavo.

Na primer:
– preveč naprav v istem območju, ki uporabljajo isto frekvenco (bluetooth, video kamere)
– stene
– preveč drugih access point naprav v okolici
– premalo zmogljiv router

Ojačevalec Wifi Signala/h2>

Ojačevalce Wifi signala lahko razdelimo na tri podvrste:

  • Wifi Booster
  • Wifi Extender
  • Wifi Repeater

Te podvrste načelamo delajo za isto nalogo, ojačitev wifi signala, vendar so načini malo drugačni. Vse je ponavadi odvisno od proizvajalca.

wifi router

Prva rešitev

Preden se lahko odločimo za ojačevalec wifi signala, lahko poskusimo samo premakniti router na najboljše mesto. Za največje povezanost je priporočena čim bolj centralna lokacija v območju. Če pa to ne pomaga, je pa tudi opcija, da je prvo potrebno si omisliti kakšnen novejši router (kakor: Asus Router ali pa Lynksis router). Če pa to ne pomaga, si lahko omislite ojačevalec wifi signala.

Ojačevalna rešitev

Wifi repeater je ojačevalnik wifi signala, ki v bistvu vsebuje dva wifi routerja. Ta vzame signal trenutnega wifi omrežja in ga prevzame v prvem routerju, drugi wifi router potem ojači signal in ga spusti naprej. S tem pa poveča pokritost obstoječega wifi omrežja. Inštalacija wifi repeaterja je ponavadi lahko delo, saj ga potrebujemo samo postaviti v doseg obstoječega wifi signala, ter napajati z elektriko.
Nastavljanje Wifi repeater deluje podobno kot router, saj se lahko nanj povežemo preko računalnika in tako vnesemo geslo od obstoječega omrežja. Ko je geslo vneseno se lahko Wifi repeater zlahka poveže in takoj začne delati kot ojačevalnik wifi signala.
So še druge rešitve, vendar ta je najbolj preprosta in hitro izvedljiva.

 

Objave iz iste kategorije:

Ne spreglejte tudi naslednjih objav: