Dolgo časa je veljalo, da očala uporabljamo samo za namene izboljšave našega vida. Moderna tehnologija pa je predstavila koncept pametnih očal, ki nam omogočajo poslušanje glasbe in pogovor preko mobilnega omrežja. Povežemo jih lahko s pametnim telefonom preko brezžične povezave. Tako razširimo zmogljivosti našega telefona, ne da bi pri tem potrebovali kable, slušalke ali druge pripomočke in naprave. Mogoče pa je tudi, da jih uporabimo z lečami, ki filtrirajo sončno svetlobo ali pa korekcijskimi izvedbami leč, ki nam jih je predpisal očesni zdravnik.

Poslušanje glasbe s telefona preko bluetooth tehnologije

Moderni pametni telefoni so prave multimedijske naprave. Odlični so za poslušanje raznovrstne glasbe s spleta ali pa shranjenih glasbenih datotek v notranjem pomnilniku. Res pa je, da mobilni telefoni pogosto nimajo vgrajenega kakovostnega zvočnika, zato poslušanje glasbe ni tako zabavno, kot bi lahko bilo. To je razumljivo, saj je težko doseči dobro kakovost zvoka v majhnem ohišju pametnega telefona.

Pametna očala omogočajo poslušanje glasbe
S pomočjo pametnih očal in tehnologije bluetooth lahko poslušamo glasbo s telefona

Glasbo pa je dandanes mogoče tudi poslušati s pametnimi očali, ki se z našim Android ali iOS telefonom povežejo preko bluetooth tehnologije. Omogočajo nam, da poslušamo naše najljubše izvajalce preko vgrajenega-visoko kakovostnega zvočnika. 

Vgrajen kakovosten mikrofon za pogovore

Številne tehnologije, ki so vgrajene v pametna očala, delujejo nevidno. V okvirju se skriva visoko-zmogljiv in kakovosten mikrofon. Namenjen je prijetnemu pogovoru z našimi kolegi, sodelavci in drugimi ljudmi, ki jih pokličemo preko našega pametnega telefona. Tako ne potrebujemo telefon držati pri ustih ali glavi, saj bodo očala poskrbela za vso brezžično komunikacijo. Našega pogovora mimoidoči ne bodo slišali, saj so zvočniki in mikrofon tako narejeni, da ne oddajajo zunanjega zvoka.

Pametna očala - prikaz uporabe
Pametna očala ter prikaz dodatkov

Želene ljudi v našem seznamu kontaktov lahko pokličemo kadarkoli. Vso komunikacijo pa opravimo naravno, če nosimo očala. Pri tem bomo slišali sogovornika zelo jasno, on pa tudi nas.

Napredni Bluetooth 5.0 standard omogoča jasno komunikacijo

Razvoj bluetooth tehnologije je močno napredoval v zadnjih letih. Dandanes veliko pametnih telefonov in drugih naprav uporablja bluetooth 5.0, ki predstavlja najnovejši standard brezžične povezave. Omogoča nam kakovostno in neprekinjeno komunikacijo brez žične povezave.

Crulle pametna očala

Vsebujejo pa ga tudi pametna očala. Pri tem je pomembno izpostaviti, da našega sogovornika ali glasbe, ki jo poslušamo, ni moč slišati navzven. Vsa komunikacija je dostopna samo nositelju očal, kar močno poveča našo zasebnost oziroma privatnost.

Ženska očala z napredno tehnologijo

Očala z vgrajeno pametno tehnologijo obstajajo v moški in ženski izvedbi. Ženska očala z vgrajeno pametno tehnologijo so na voljo z različnimi okvirji. Vsebujejo pa bluetooth 5.0, ki nam omogoča poslušanje glasbe ter brezskrbne in nemotene pogovore s sodelavci, družinskimi člani ipd. Avtonomija delovanja pametnih očal za ženske je približno nekje med 6-8 urami. Čas delovanja je odvisen od načina uporabe očal ter funkcij.

Pametna sončna očala se razlikujejo od navadnih samo po uporabi leč. Seveda pa imamo na voljo, da nam omenjena očala oziroma leče predpiše oftalmolog. To je izredno uporabno, če potrebujemo korekcijo vida kot tudi radi uporabljamo napredno tehnologijo.

Moška očala z naprednimi zmožnostmi

Moški pogosto prisegajo na praktičnost. Ravno zato so moška očala s pametno tehnologijo primerna za njih. Mogoče jih je uporabljati popolnoma prostoročno. Na prihajajoči telefonski klic se je mogoče oglasiti z dotikom očal. Pri tem ne potrebujemo potrjevati klica na telefonu ali drugih gibov oziroma funkcij. Vse, kar potrebujemo je stabilna povezava z našim pametnim telefonom. Omenjena zmogljivost nam omogoča, da brezskrbno odgovarjamo na prihajajoče klice med vožnjo za avtomobilom. Seveda pa je vedno priporočljivo, da imam vozilo opremljeno z držalom oziroma nosilcem za pametni telefon.

Pametna moška očala so na voljo z različnimi okvirji, oblikami leč in drugimi lastnostmi. Obstajajo tudi v izvedbi sončnih očal. Naš očesni zdravnik pa nam lahko predpiše leče za očala na recept z vgrajeno pametno tehnologijo. 

Dolga avtonomija delovanja akumulatorja

Prenosne naprave so veliko bolj uporabne, če vgrajen akumulator deluje dolgo, brez potrebe po napajanju. Pametna očala uporabljajo litij-ionsko baterijo, ki deluje brez težav več ur hkrati. Ko pa se izprazni, pa jo lahko hitro napolnimo preko USB vhoda, ki uporablja magnetni kabel. Velika prednost magnetnega kabla je ta, da se samodejno drži vhoda za polnjenje. Ko pa ga ne potrebujemo več, pa ga lahko preprosto izklopimo, ne da bi lahko poškodovali kabel ali vhodni del za polnjene akumulatorja.

Nakup raznovrstnih oblik moških očal s pametno tehnologijo je mogoče kupiti preko spletne trgovine našega najljubšega prodajalca očal. Enako pa velja za očala za nežnejši spol. Priporočljivo je, da če imamo predpisano dioptrijo, da uporabljamo omenjena očala pri vsakodnevnem življenju. Hitro se bomo navadili na njihovo delovanje in dragocene prednosti, ki nam jih nudijo.

Objave iz iste kategorije:

Ne spreglejte tudi naslednjih objav: