Brez sodobnih tehnologij ne gre in pravzaprav od nje niso odvisni zgolj najstniki, temveč je potrebno priznati, da si prav nihče več ne predstavlja življenja brez računalnika, spleta, televizije, mobilnega telefona … Dokler vse deluje, se pravzaprav niti ne zavedamo, kako smo od vseh teh naprav odvisni. Ko se zalomi, pa naenkrat ugotovimo, da se počutimo izgubljene, ranljive, zmedene.resevanje-podatkov-iz-telefonaNe le takrat, kadar se pokvari računalnik – še veliko huje je, če ne deluje mobilni telefon. Včasih zablokira zato, ker je okužen z virusom, včasih zaradi strojne okvare, nekaterim pade na tla, drugi ga po nesreči operejo v pralnem stroju … Razlogov, da se hudujemo in je potrebno reševanje podatkov iz telefona, je lahko kar nekaj.

Kako uspešno je reševanje podatkov iz telefona?

V telefonu imamo shranjene vse svoje kontakte – tako telefonske številke kot elektronske naslove in naslove za uporabo Skypea ter drugih sistemov za komunikacijo. Kontakti so lahko shranjeni direktno na telefonu ali pa jih hrani pomnilniška kartica.

Že brez teh se nam lahko popolnoma podre svet, še zlasti, če kontakti niso zgolj zasebni, temveč tudi poslovni oziroma službeni. Poleg tega pa v telefonu shranjujemo tudi fotografije, posnetke, nanj si naložimo najrazličnejše dokumente za predstavitve in podobno. In če podatkov nismo prenesli še kam drugam oziroma si naredili kopije, je lahko popolno uničenje prava nočna mora – razen, če se odločimo za reševanje podatkov iz telefona.
Je reševanje podatkov iz telefona vedno uspešno? Največja verjetnost, da bo reševanje podatkov iz telefona obrodilo sadove, je seveda takrat, kadar pride zgolj do kakšne manjše tehnične neprijetnosti (odpove zaslon na dotik), ki ne vpliva na samo notranjo zgradbo ter notranji spomin ter spominsko kartico. Takrat lahko podatke včasih s tem, da telefon preko USB kabla povežete z računalnikom, povrnete kar sami. Kadar gre za silovitejši padec na tla, ki povzroči več poškodb, ali pa za težavo na programski ravni (virusi), pa se je za reševanje podatkov iz telefona potrebno obrniti na profesionalce. In kaj predstavlja najmanjšo verjetnost, da se bo reševanje podatkov iz telefona obneslo? Kadar pride do tega, da je notranjost telefona hudo trajno fizično poškodovana – torej če ga res »temeljito« operemo, če se je na primer topil nekje ob ognju in podobno.

https://www.youtube.com/watch?v=PWuWOSOCGxE

Kje najti pomoč in nasvet?

Pri nas so specialisti za reševanje podatkov iz telefona (tudi za iPhone), prav tako pa tudi za reševanje podatkov iz računalnika oziroma trdega diska ter s strežnika pri podjetju Kotar. Če se obrnete na njih, imate največjo oziroma res dobro možnost, da bo reševanje podatkov iz telefona uspešno.

Objave iz iste kategorije:

Ne spreglejte tudi naslednjih objav: