Tiskamo lahko hitro in kvalitetno! Preden pa se odločimo natisniti večjo količino dokumentov ali nek daljši dokument, se seveda vprašamo, ali so vse kartuše v našem brizgalnem tiskalniku polne in ali imamo dovolj papirja.

Če je tiskalniški gonilnik pravilno nameščen, smo pripravljeni za tiskanje. Kliknemo na gumb Natisni in tiskanje se prične. Postopek se običajno izvede zelo hitro, saj so računalniki danes dovolj hitri, da že v nekaj sekundah pošljejo tiskalniku tudi več megabajtov dolg dokument. Malce počasneje bo vse skupaj delovalo, če tiskate preko WiFi povezave, torej s pomočjo brezžičnega sistema.

V vsakem primeru pa bo delujoč tiskalnik dokument prevzel in ga najprej shranil v svoj lasten delovni spomin. Vedeti morate, da imajo novejši tiskalniki že kar precej pomnilnika in si lahko zapomnijo celo več dokumentov hkrati. Šele potem, ko so vsi podatki sprejeti, je tiskalnik pripravljen, da prične s tiskanjem.

Če je kartuša prazna, tiskalnik ne bo tiskal

Seveda pa morajo biti pripravljene tudi kartuše. Če denimo niso v pravi legi, potem tiskalnik ne bo pričel s postopkom izpisovanja na papir. Ravno tako bo ustavil proces v primeru, da samo ena izmed kartuš nima barve. Kartuše morajo imeti vsaj nekaj odstotkov barve, da lahko tiskajo. Obstaja tudi možnost, da je denimo barvna kartuša prazna, pa vseeno lahko tiskate samo v črno beli tehniki.

kartuše

Tiskalnik tudi ne bo pričel s tiskanjem, če nimate papirja ali če ta ni v pravi legi. Pogosto pa se tudi zgodi, da natisne prvi list in potem preneha s tiskanjem, čeprav čaka na vrsto še več listov istega dokumenta. Največkrat gre za napačno nastavitev velikosti papirja in tiskalnik pričakuje, da bo tak papir vstavljen in ker ga ni, po prvem listu preprosto preneha tiskati.

Originalne ali neoriginalne kartuše

Brizgalni tiskalniki nasploh radi izgledajo prazni in kot da so vedno žejni barve. Kartuše so seveda majhne in namen takšnega tiskalnika je, da z njim tiskamo dokumente v visoki kvaliteti in predvsem zelo hitro, medtem ko je cena enega izpisa seveda precej visoka. Vseeno lahko za sorazmerno korektno ceno dobimo hiter in kvaliteten, barvni ali samo črno beli izpis.

kartuša

Še bolje pri tem je, da je večina, tudi že zelo profesionalnih tiskalnikov, naprodaj po precej ugodni ceni, kar pomeni, da strošek nakupa na začetku ni previsok in si ga lahko privošči marsikdo. Kartuše sicer ostajajo marsikomu trn v peti, a dobro je vedeti tudi to, da jih lahko v marsikaterem podjetju napolnite za veliko nižjo ceno, kot če bi kupovali nove ali pa preprosto kupite ponaredke, ki večinoma še vedno ustrezajo dovolj visokim standardom.

Objave iz iste kategorije:

Ne spreglejte tudi naslednjih objav: