V današnjem svetu je tiskalnik za mnoge posameznike in podjetja nepogrešljiva oprema. Z njim lahko hitro naredimo kopije pomembnih dokumentov, izdelamo čudovite slike, ali pa ga uporabimo za tiskanje raznovrstne vsebine. V podjetjih je nepogrešljiv za izdelovanje računov, dobavnih nalogov, urnikov in drugih pomembnih listin ter dokumentov. V vsakem primeru pa tiskalnik potrebuje barvo, da ga lahko še naprej uporabljamo. Ko bomo potrebovali nove barve za laserski tiskalnik, je originalni toner morda najboljša izbira. V tem članku se bomo posvetili prednostim, ki jih ima nakup OEM oziroma originalne opreme za tiskalnik.

Originalni toner je preverjen za zanesljivo delovanje

OEM je kratica za originalno opremo. Ta oznaka je lahko na tonerju ali pa kartuši. V splošnem značaju pa je to kratica za opremo, ki je originalna ter jo je izdelal proizvajalec tiskalnika ali druge opreme.

OEM je kratica za originalno opremo.

Vsak originalni toner je plod trdega dela vrhunskih strokovnjakov na svojem področju. Tako je bilo v tehnologijo vloženih več tisoč ur dela in načrtovanja, da se zagotovi kvalitetno in brezhibno tiskanje.

Vsak OEM toner je 100% kompatibilen z laserskim tiskalnikom, ki ga uporabljamo. Seveda bomo mogli izbrati točno tak model, ki je kompatibilen z našo napravo. Poleg tega pa nam proizvajalec nudi garancijo na njegovo brezhibno delovanje.

Originalne kartuše nudijo najboljšo kakovost tiskanja

Tiskalniške kartuše so zelo napreden kos tehnologije. To morda na prvi pogled ni tako očitno. Resnica pa je, da je to zelo natančna naprava, ki tesno sodeluje s tiskalnikom, da omogoči potisk svežega papirja s črnilom.

Tiskalniške kartuše so zelo napreden kos tehnologije.

Originalne ali OEM kartuše so optimizirane, da delujejo s tiskalno glavo v našem tiskalniku. Tako se zagotovi izredno natančen potisk črnila, kot tudi izris barv ter njihove natančnosti. S tem pa tudi manj obremenjujemo mehanične komponente v samem tiskalniku. To pa pomeni, da je manj možnosti, da bodo nastale težave, kot je zatikajoče se papir ter druge napake.

Brez napak z laserskim potiskom

Ko uporabljamo tonerje, ki niso originalni, je večja verjetnost za nastanek napak pri tiskanju. Temu je tako, saj je boben v laserskem tiskalniku občutljiv na svetlobo. Tako ga lahko nabiranje prahu iz tonerja zmede pri delovanju, kar povzroči nepravilne črte, popačen tekst ipd.

Originalni tonerji pa so narejeni tako, da se prah ne nabira na bobnu in valju. S tem pa se močno zmanjša možnost nastanka prej omenjenih napak. Prekomerno nabiranje prahu v laserski napravi jo lahko sčasoma poškoduje. To pa lahko povzročijo tonerji, ki so nekvalitetne in nenatančne izdelave. To je tudi razlog, da se priporoča uporaba OEM opreme pri tiskanju vseh vrst dokumentov, slik, listin ipd.

Ko uporabljamo tonerje, ki niso originalni, je večja verjetnost za nastanek napak pri tiskanju.

Premium formula za črnilo kartuš

Na trgu lahko opazimo kartuše različnih vrst. Večina pa ne uporablja tako kvalitetne formule, kot OEM kartuše. Nadomestne in druge vrste kartuš imajo malce razredčeno barvo, ki je seveda popolnoma zadovoljiva za tiskanje dokumentov. Originalne izvedbe pa so napolnjene z vrhunsko barvo, ki ima sledeče značilnosti:

  • Hitro sušenje, ko je barva na papirju
  • Manj nabiranja barvnih usedlin v tiskalniku
  • Dolga življenjska doba barve, ko je v kartuši
  • Izredno natančne in žive barve

Vse to omogoča vrhunska formula, ki jo proizvajalec originalne opreme vključi v svoje kartuše.

Tonerji, ki so odlična izbira za podjetja

Uporaba tiskalnika v podjetju je dandanes skorajda nujna. Tako je veliko lažje izdajati račune ter druge dokumente, ki so zelo pomembni. Res pa je, da so tiskalniki v podjetjih zelo obremenjeni. Tako se hitro zgodi, da se ob uporabi neprimernih kartuš hitro kaj zalomi. Največkrat opazne težave so tako:

  • Zatikanje papirja
  • Popačen tisk
  • Nepravilno natisnjen dokument z manjkajočimi črkami, številkami in drugimi elementi

Z uporabo originalnih tonerjev za laserski tiskalnik se lahko zgoraj omenjenim težavam v večini izognemo. Tako bo tiskanje enostavno, hitro in učinkovito. Poleg tega pa ne bomo potrebovali popravljati tiskalnika, zaradi različnih majhnih napak, ki se neprestano pojavljajo. To pa je ključno, saj je tako potek dela lažji, ter obenem ne prihaja do zamud pri delovnem procesu.

Kartuše in tonerje je možno reciklirati

Moderni procesi proizvodnje so napredovali do te mere, da je večino kartuš možno reciklirati. Enako pa velja za tonerje. 

Reciklaža odsluženih kartuš tako zmanjša pritisk na naravne vire. Obenem pa omogoči, da je možno izdelati nove kartuše in tonerje, brez poseganja v okolje. V vsakem primeru je zato OEM oprema najboljša izbira za tiskalne naprave vseh vrst.

Na spletni strani Toner123 lahko zasledimo barve za mnogo različnih tiskalnikov. Obenem pa imamo na voljo za nakup različne pisarniške potrebščine, ki vedno pridejo prav.

Objave iz iste kategorije:

Ne spreglejte tudi naslednjih objav: