Ko tiskamo dokumente in slike, si vsi želimo, da bi naš tiskalnik porabil čim manjšo količino barve. Obenem pa pričakujemo, da bodo vse kopije izgledale izvrstno. To dandanes zmorejo vsi tiskalniki, izmed katerih je trenutno najbolj popularen ravno Canon. Ugodni tiskalniki z veliko funkcijami, ki jih podjetje proizvaja, so prevzeli svet. To je tudi razlog, da so kartuše Canon zelo iskane za osebno in poslovno uporabo. Res pa je, da bomo morali kartuše sčasoma zamenjati. Takrat pa je dobro, če poznamo glavne razlike med glavnimi vrstami kartuš, ki jih bomo zasledili na spletu.

Kvaliteta tiska je odvisna od kartuš

Veliko domačih in poslovnih uporabnikov se ne zaveda, da so kartuše izredno pomembne, kar se tiče kvalitete tiska. Zaradi tega je tudi dobro, da vedno kupimo primeren nadomestek, ki je visoke kvalitete. Lastnosti, ki so pomembne je tudi garancija in preverjena kompatibilnost z našo napravo. 

Dandanes lahko zasledimo na spletu veliko različnih kartuš, ki se med seboj razlikujejo po specifikacijah in izdelovalcu. Kartuše Canon tako lahko zasledimo v sledečih izvedbah:

  • Originalne ali OEM
  • Kompatibilne
  • Obnovljene

Originalne kartuše Canon 

Neglede na to, kaj tiskamo, je dobro, če naši dokumenti vedno izgledajo ostro. OEM kartuše Canon so narejene prav za to, saj vsebujejo le najboljše barve. Naredilo jih je podjetje Canon, ki zagotavlja največjo kompatibilnost z našim tiskalnikom.

OEM je originalna oprema, ki je narejena po industrijskih standardih, kar ji daje zanesljivost. Take kartuše so priporočene, če želimo vedno izpasti v najboljši luči, ko tiskamo dokumente, saj bomo uporabljali le najbolj kvalitetne barve, ki bodo izgledale odlično. To je predvsem pomembno za podjetja, ki želijo ohraniti svoj ugled, saj na potiskanih listih ne bodo ostajali ostanki črnila ter razmazanih barv.

Ohranimo kompatibilnost z našim tiskalnikom in obenem tiskajmo ceneje

Naslednje zelo popularne kartuše so kompatibilne. Tukaj je treba poudariti, da to ni OEM oziroma originalna oprema. Take kartuše je naredilo podjetje, ki se specializira v izdelovanju alternativne potrošniške opreme za tiskalnike. Na pogled izgledajo enake drugih, vendar imajo vgrajene izboljšave, kar jih naredi bolj privlačne za nakup.

Res je, da so kompatibilne kartuše Canon veliko cenejše od originalnih, kar je idealno za okolja, kjer izdelujemo veliko število kopij. Dostikrat imajo tudi veliko izboljšav, kot je večja kapaciteta črnila, bolj ekonomična poraba barve ter možnost ponovnega polnjenja. 

Z nakupom kartuš pomagajmo okolju

Zadnja vrsta kartuš Canon so obnovljene. Prednost teh je ta, da so to že izrabljene in zavržene OEM izvedbe, ki jih je obnovilo specializirano podjetje, ki se želi čim bolj približati kvaliteti originalnim. Vsi poškodovani deli so zamenjani in ohišje je pregledano za vse možne poškodbe. Obnovljene kartuše so tudi dobra izbira za okolje, saj ni potrebno ponovno izdelovati vseh komponent. 

Prednost je tudi ta, da so najbolj kompatibilne z našim tiskalnikom, saj so enake originalnim po vseh specifikacijah. So tudi cenejše in napolnjene s kvalitetnim črnilom. Primerne so za uporabo v domačem in poslovnem okolju, saj z njimi lahko izdelujemo izredno kvalitetne slike in dokumente.

Podjetje Canon reciklira svoje produkte

Ena prednost OEM ali originalnih kartuš je ta, da jih lahko recikliramo. To možnost nudi podjetje Canon kot tudi drugi veliki proizvajalci. Tako jih preprosto odnesemo na zbirno mesto, kjer so nato poslane v najbližjo poslovalnico Canon, kjer jih razstavijo in reciklirajo. Tako ne obremenjujemo naravo in neobnovljivih virov. Morda se nam ta možnost zdi, kot nekaj nepomembnega, vendar se učinek opazi, saj tako znižamo ceno goriv in materialov za prihodnje generacije.

Znižajmo stroške tiskanja

Ko smo se že odločili za vrsto kartuš, ki jo bomo kupili, je dobro, če jih uporabljamo čim bolj ekonomično. Tako si bomo znižali stroške pisarniških potrebščin ter obenem izdelali večjo količino dokumentov. Sami lahko storimo veliko, neglede na to, če se nahajamo v pisarni ali doma. Možnosti, ki jih imamo so:

  • Nastavimo EKO način tiskanja na naši napravi

Vsi moderni tiskalniki imajo možnost nastavitve ekološkega načina tiskanja. To storimo v meniju naprave, kar bo omogočilo, da bo naša naprava porabila občutno manj barve na izdelan dokument. Na dolgi rok bomo tako prihranili dokaj veliko sredstev, saj ne bo potrebno tako pogosto kupovati novih kartuš.

  • Napravo pustimo prižgano

Morda se sliši nelogično, vendar če tiskalnik pustimo prižgan, bomo porabili manj barve v kartušah. Katerekoli kartuše Canon že uporabljamo, ko prižgemo tiskalnik, se izvede operacija osnovnega čiščenja glav in drugih notranjih delov naprave. Poraba barve se tako opazi hitro, saj jo avtomatski procesi v tiskalniku hitro porabijo.

  • Investirajmo v barvni rezervoar

Novi tiskalniki Canon obstajajo tudi v izvedbah, kjer kupimo barvo v rezervoarju. Ta se nahaja poleg naprave in ima dokaj veliko kapaciteto. To je odlična rešitev, če ne želimo vedno kupovati novih kartuš Canon, ampak brezskrbno tiskati tudi do dveh let brez ponovnega polnjenja.

Bogato izbiro kartuš lahko najdemo na www.toner123.si. Na omenjeni spletni strani imajo tudi veliko opreme za navadne in laserske tiskalnike.

Objave iz iste kategorije:

Ne spreglejte tudi naslednjih objav: