Sodobna oblika poslovanja je postale zelo enostavna in hitra. Še posebej to velja za tiste podjetnike, ki sledijo novostim na trgu. Sodoben način poslovanja na vrh postavlja tudi posebno obliko fakture, ki jo imenujemo elektronska faktura. V nadaljevanju si bomo pogledali njene številne prednosti, na podlagi katerih se vse več ljudi odloča zanjo.

Tak račun omogoča brezpapirne transakcije

Precej različnih prednosti prinaša s seboj in ena glavnih prednosti elektronske fakture so brezpapirne transakcije. Ko je faktura pripravljena, dobimo elektronsko sporočilo, kjer je priložena elektronska faktura v pdf obliki, poleg tega pa še spletna povezava do portala za e-fakturiranje.

Elektronska faktura je lahko najrazličnejših formatov. Najpogosteje se uporablja faktura v pdf obliki, ki je najbolj primerna tudi za tiskanje ali pa za pošiljanje kot priloga e-sporočilu, Priljubljena je tudi elektronska faktura v XLM obliki ali pa v CVS. Za slednjo velja, da je najbolj primerna ta uvoz preglednic v Excel ter podobno.

Spletni arhiv pa vam bo pri tem omogoči, da so vaše elektronske fakture na spletu kar 13 mesecev. Take fakture so primerne za zelo hitro iskanje in na voljo že v samo nekaj sekundah. Tudi svoje posredovanje poizvedb o fakturah lahko podamo kar preko spleta. Vprašanje bo posredovano na primeren naslov. Tam bodo vprašanje obravnavali v najkrajšem možnem času, status poizvedbe pa bo na voljo za pregled na spletnem mestu.

Online fakturiranje in prednosti

Preko spleta bomo tako lahko pregledovali tudi skenirane slike tovornega lista. Na ta način bomo lahko pospešili odobritev naše fakture oziroma računa. Uporaba je zelo enostavna. Kliknemo na hiperpovezavo za prikaz slike tovornega lista. Obenem lahko zahtevamo, da se slike tovornih listov pošiljajo na naš elektronski naslov, in sicer skupaj s fakturami.

Office Folder Bill Invoice Accountant Paperwork

Podali smo vam samo nekaj zelo pomembnih prednosti, s katerimi se ponaša elektronska faktura. Če je do sedaj še niste uporabljali, vas je verjetno še kako zamikalo, da bi začeli z njeno uporabo. Številne informacije, ki se navezujejo na elektronsko fakturo in tudi na fakturiranje na splošno, pa se nahajajo tudi na spletnih straneh podjetij. Ta vam sodobno poslovanje predstavijo tako, da vam navedejo številne prednosti in tudi ugodnosti za vsako obliko storitve. Med njimi tudi za elektronsko fakturo.

Objave iz iste kategorije:

Ne spreglejte tudi naslednjih objav: