Vse več ljudi potrebuje power bank, kajti s seboj nosijo naprave, ki ne porabijo tako zelo veliko električne energije, da jih s takšno prenosno baterijo ne bi mogli uspešno napolniti, morda celo večkrat. Hkrati pa porabijo toliko, da si pogosto ne moremo privoščiti, da bi jih imeli ves čas s seboj na terenu, ne da bi jih vmes napolnili.

power-bank-je-baterija

Morda se nam baterija prehitro prazne ali pa je mi preveč porabimo. Razlogi niti niso pomembni tako zelo, kot je pomembno to, da moramo telefon spet napolniti.Pri porabi pa seveda prednjačijo pametni telefoni in tablični računalniki, tako da boste ta dva tipa naprav na terenu verjetno polnili največkrat.

Se vam telefon hitro prazne?

Obstajajo različni razlogi za hitro praznenje naprave. Eden bolj pogostih je ta, da imate aktivnih kup različnih programo v ozadju, ki so porabniki električne energije. Če vam program denimo šteje korake, ki jih prehodite, mora delovati tudi giroskop ali morda za še večjo natančnost tudi GPS. Vse to so dodatni odjemalci električne energije, prav tako kot aktiviran WiFi ali celo Bluetooth, četudi niste povezani na brezžično omrežje ali drugo napravo. Dovolj je, da sta opciji aktivni. Že zaradi preventive pred vdori vam priporočam, da imate slednji dve možnosti ugasnjeni.
Naslednja možnost za hitro praznenje je kakšna igra, ki ste jo igrali ali spletna stran, ki ste jo obiskali. Potem program zaprete, a v resnici ostane aktiven še nekje v ozadju in vam porablja električno moč. Elektronske naprave se hitreje praznejo tudi, če ste povezani na internet, če opravljate telefonske klice, pregledujete slike in filme in podobno. Še posebej hitro se znajo prazniti v slabem vremenu, še posebej ob povečani vlagi ali ob nizkih temperaturah. V vseh teh primerih se vam bo telefon praznil veliko hitreje, kot ste vajeni, zato ga boste morali napolniti.

Opravljajte svoje delo naprej

Power bank vam lahko polni telefon tudi medtem, ko z njim delate. Če imate dovolj zmogljiv izhod na power bank napravi in kvaliteten kabel, ki omogoča hitro polnjenje, se bo telefon polnil hitreje, sicer pa pač počasi. Zelo hitro se lahko polni celo tako hitro, da se bo polnil hitreje, kot boste porabljali električno energijo, sicer pa vam bo porabo vsaj navidezno ustavil, zaradi dotoka nove elektrike ali pa bistveno zmanjšal.
Power bank vam lahko telefon napolni večkrat, morda celo petkrat in večkrat, vendar je to odvisno tako od zmogljivosti vaše baterije na telefonu, kot tudi od same naprave, ki ste jo kupili. Ni namreč vsak power bank enak drugemu. Razlikujejo se po kapaciteti baterije, po številu polnilnih mest in po izhodni moči, ki je na voljo napravam, ki se polnijo. Pred nakupom se torej posvetujte s prodajalcem in predvsem poglejte teste na spletu, kajti tudi na videz podobni ali celo povsem enaki power banki so lahko v resnici zelo različno zmogljivi.

Objave iz iste kategorije:

Ne spreglejte tudi naslednjih objav: