Sušilni stroj je pogosto bolj zahtevna odločitev kot se na prvi pogled zdi. Načeloma bi vsi radi kupili sušilni stroj, ga postavili in začeli uporabljati. Začetek uporabe je žal velikokrat bolj oddaljen, kot bi pričakovali.

Tri vrste sušenja, trije različni načini uporabe

V ponudi imamo na voljo prezračevalni, kondenzacijski ter sušilni stroj s toplotno črpalko. Pojem toplotna črpalka se zaradi pogostosti uporabe v druge namene zdi sila moderna in napredna. Dejansko to velja tudi za sušilni stroj s toplotno črpalko, ki pa seveda zahteva modernosti in napredku višjo investicijo. Kdor želi učinkovitost z manjšo investicijo, lahko izbira med dvema klasičnima možnostma. Z vidika uporabnika je razlika med njima, da pri enem ni potrebno uporabniku storiti ničesar.

Zgolj zložiti mokro perilo v sušilni stroj ter ga po končanem procesu pobrati iz stroja. To lastnost omogoča prezračevalni sušilni stroj, ki ima odvod vlage skozi cev in prezračevalni sistem objekta. Kondenzacijski sušilni stroj vlago za razliko zbira v posebni posodi, katero je potrebno prazniti. Takšna vrsta sušilnega stroja je primerna za gospodinjstva, kjer napeljave za odvod vlage ni ali je ni mogoče vgraditi iz takšnega ali drugačnega razloga.

Za takšna gospodinjstva je enako primeren omenjeni sušilni stroj s toplotno črpalko, ki pa kot rečeno zahteva višjo investicijo. Dodatno lahko pojem višja investicija razširimo preko drugih lastnosti, kot je recimo blagovna znamka sušilnega stroja. S tem dobimo dodatne možnosti in kombinacije vrste sušilnega stroja, proizvajalca sušilnega stroja in podobno. Pri takih dilemah velja biti zvest sam sebi, nasloniti se na svoje izkušnje ter jim dodati ščepec tujih virov informacij. Dobre izkušnje z določeno blagovno znamko največkrat pomeni odsotnost skrbi z izbiro blagovne znamke pri novem sušilnem stroju. Obratno je z blagovno znamko, s katero imamo slabe izkušnje.

Podobno velja za dileme izbrati nov sušilni stroj, ki sušenje perila izvede na enostavnejši ali bolj kompleksen način.

Objave iz iste kategorije:

Ne spreglejte tudi naslednjih objav: