Eden od prvih korakov na vsaki uspešni poslovni poti bi morala biti tudi profesionalna izdelava spletne strani. Čeprav marsikdo misli, da lahko njegov račun na Facebooku in drugih družbenih omrežjih nadomesti spletno stran, pa temu ni tako, saj sodobni standardi velevajo, da se mora podjetje ali posameznik, ki se ukvarja z nekim poslom, svetu na spletu predstaviti na različne načine, saj je le tako lahko v stiku s publiko, najpomembnejša predstavitev pa še vedno ostaja spletna stran.

Kako do kvalitetne spletne strani?

izdelava-strani-3
Spletna stran velikokrat predstavlja prvi stik s strankami, zato je zelo pomembno, da nanje naredi dober vtis, zato je nujno, da je izdelava spletne strani izpeljana čim bolj kakovostno in v skladu s sodobnimi trendi. Naj vam jih nekaj naštejemo:

  • velike in kakovostne fotografije
  • oblikovanje, prilagojeno za različne naprave (računalnike, tablice, telefone …)
  • kreativna besedila
  • interaktivnost
  • minimalizem
  • moderno oblikovanje

Poleg samih trendov pa je za vsako spletno stran pomembno tudi upoštevanje nekaterih pravil, ki nikoli ne pridejo iz mode:

  • premišljena zasnova
  • preglednost
  • jasnost informacij
  • dobra organiziranost

Spletno stran v skladu z vsemi zgoraj naštetimi trendi in splošnimi smernicami vam bodo najbolj kvalitetno in profesionalno izdelali strokovnjaki – spletni mojstri, ki dobro poznajo to področje in se z njim tudi vsakodnevno ukvarjajo. V podjetjih, ki se ukvarjajo z izdelavo spletnih strani, so zaposlene ekipe strokovnjakov, med katerimi so tako programerji kot oblikovalci pa tudi različni drugi mojstri, ki bodo poskrbeli za učinkovito spletno stran.
izdelava-strani-2
Ni treba namreč, da spletna stran predstavlja zgolj vašo spletno vizitko, temveč je lahko tudi dober pripomoček za pospeševanje prodaje. To ne velja le z spletne trgovine, ki morajo biti zasnovane tako, da spodbujajo stranke k nakupu, temveč tudi za vse ostale spletne strani.

Kako do spletne strani, ki prodaja?

Obstaja nešteto marketinških trikov, ki lahko čisto običajno spletno stran spremenijo v prodajno uspešnico. Pomembno je, kakšne barve so uporabljene pri izdelavi, saj nekatere vzbujajo zaupanje kupcev, druge pa jih odvračajo, enako pa velja tudi za sam dizajn ter za samo razporeditev elementov na strani. Ni namreč vseeno, kam postavite ‘call to action’ oziroma gumb povpraševanje, kupi ali kak drug poziv strankam k akciji oziroma uporabi vaših storitev ali nakupu prodkutov.
Vse to mora biti upoštevano že pri sami izdelavi spletne strani, če želimo, da bi ta postala prodajna uspešnica. Poleg tega pa mora izdelava spletne strani upoštevati tudi zlata pravila SEO optimizacije, ki omogoča boljšo vidnost ter pozicijo v brskalnikih in večjo možnost, da bodo potencialne stranke sploh našle vašo spletno stran ter jo tudi obiskale.

Objave iz iste kategorije:

Ne spreglejte tudi naslednjih objav: