Večina spletnih strani ima svoj prostor na klasičnih strežnikih, ki jim pravimo tudi deljeni strežniki, saj prostorni ločen in namenjen vsakemu posameznemu gostu ločeno. Vaše vsebine si torej delijo trdi disk in pomnilnik ter povezavo z drugimi gosti, kar pomeni, da ti lahko vplivajo na delovanje vaše spletne strani.

Kaj pa, če bi si želeli popolno samostojnost, izoliranost od drugih gostov na strežniku, zgolj svoj prostor, disk in Ram, da vas pri delovanju ne bi prav nič oviralo? Potem se lahko odločite za nakup lastnega strežnika ali za vps gostovanje ter si tako pridobite popoln nadzor, popolno varnost ter seveda tudi operacijski sistem po vaši meri, ki bo zadostil vsem vašim potrebam. V čem je razlika? Predvsem v ceni!

Zakaj bi se odločili za vps gostovanje?

Kadar se odločite za VPS gostovanje spletnih strani, boste zanj še vedno plačevali mesečni strošek najema, ne bo pa vam treba dejansko fizično kupiti lastne strojne opreme, ki je zelo draga. Na fizičnem strežniku boste imeli dodeljen zgolj svoj prostor, uporabljali boste svoje diske in svoj ram, z drugimi na strežniku pa vas bo povezovala zgolj povezava – vse ostalo je popolnoma ločeno.

https://www.youtube.com/watch?v=WtFJT1DYrlc

To pomeni, da imate popoln nadzor, da se lahko odločite za svoj lasten programski jezik, da lahko sami v celoti skrbite za programiranje. Vaši podatki bodo tako kar najbolj varni – in brez skrbi boste imeli na strežniku tudi tiste, ki so najbolj občutljivi, in katerih si ne želite deliti z drugimi.

Kaj pa, če nimate dovolj znanja, da bi poskrbeli za lasten operacijski sistem? Nič hudega, odločite se lahko tudi za enega od že prednastavljenih operacijskih sistemov, znotraj katerega boste imeli popolno svobodo. Sicer pa ni z operacijskimi sistemi prav nobenih težav – kadar nanje naletite, vam ponudniki omogočijo tudi sodelovanje z njihovimi strokovnjaki, ki mojstrsko obvladajo Linux in druge jezike, torej je za podporo vsekakor dobro poskrbljeno.

Ali vps gostovanje mogoča tudi izboljšano delovanje spletnih strani? Prav to je njegov namen! Lasten pomnilnik in lasten prostor na disku zagotavljata hitrost in odzivnost, ki pri deljenem gostovanju nista mogoča, torej je ta vrsta gostovanja idealna rešitev tudi za vsa tehnološko usmerjena podjetja.

Kje zakupiti gostovanje?

Slovenskim podjetjem se priporoča, da se odločijo za zakup gostovanja pri slovenskih ponudnikih, saj imajo tako svoje vsebine na strežnikih v Sloveniji, prav tako pa je podpora najbolj učinkovita.

Če se odločate za najem strežnika, si o tem preberite naš članek.

Objave iz iste kategorije:

Ne spreglejte tudi naslednjih objav: