Ponujamo vam 10 nasvetov, ki jih pred izdelavo spletne strani nikakor ne smete spregledati. Še preden pričnete z branjem prispevka, pa na naslednji povezavi preverite, kateri so obvezni elementi spletne predstavitve.

10. Preprosto je lepo. In praktično.

Nikar spletne strani ne natrpajte s preveč različnimi elementi, saj bo to povzročilo le popoln kaos. Obiskovalci strani postanejo prav nervozni, kadar se morajo prebijati čez številne vrstice s povezavami in slikami, da bi našli to, kar iščejo. Spletna stran naj bo preprosta, saj bo le taka enostavna za uporabo.

9. Najpomembnejši je dizajn.

Ko se z nekom srečate prvič, želite zagotovo ustvariti dober vtis. Enako pravilo upoštevajte tudi pri izdelavi spletne strani. Izgled spletne strani je namreč prvo, kar bodo obiskovalci opazili.

8. Intuitivna navigacija.

Le nekaj stvari je bolj neprijetnih kot to, da na spletni strani sploh ne moremo najti tistega, kar potrebujemo. Zato morajo biti strani dobro organizirane, saj bodo obiskovalci le tako enostavno brskali po različnih sekcijah vaše spletne strani.

7. Ključ je v usklajenosti.

Obiskovalci ne smejo dobiti vtisa, da vsakokrat, ko odprejo novo podstran, obiščejo povsem novo spletno stran. Zato mora biti dizajn vseh podstrani usklajen, saj bo tako tudi navigacija lažja.

6. Tudi barve igrajo pomembno vlogo.

Izbira barv lahko spletno stran naredi ali pa jo povsem uniči. Saj ste se zagotovo že srečali s spletnimi stranmi, ki jih zaradi napačne izbire barv sploh niste mogli gledati. Poskrbite, da boste uporabili usklajeno paleto barv, ki se med seboj ne tepejo. Poskrbite tudi za to, da bo kontrast med besedilom in ozadjem dovolj velik.

5. Ne pozabite na odziven dizajn.

Ljudje si bodo vašo spletno stran ogledovali s pomočjo različnih naprav, vse od namiznih računalnikov, tablic pa do pametnih telefonov. Zato je izrednega pomena, da se vaša spletna stran pravilno prikazuje na zaslonih različnih velikosti.

4. Spletna stran naj bo prilagojena različnim brskalnikom.

Različni brskalniki naj bi spletno stran prikazovali na enak način, a žal je to daleč od resnice. Zato si svojo spletno stran vedno oglejte v različnih brskalnikih ter se prepričajte, da je vse pravilno prikazano.

3. Preverite napake na spletni strani.

Izkušen izdelovalec spletne strani se zaveda, da še tako odlično spletno stran lahko uniči le ena drobcena napaka. Zato večkrat preverite svojo spletno stran in se prepričajte, da ne vsebuje kakšnih slovničnih napak, nedelujočih povezav ter slik, ki se sploh ne prikazujejo.

2. Napišite svojo kodo.

Prav nič se ne more primerjati s tem, da kodo za svojo spletno stran napišete sami. Le tako boste imeli kontrolo nad tem, kako spleta stran izgleda in deluje. Če zgradite svojo spletno stran iz vnaprej pripravljenih predlog in skript, boste takrat, ko bo šlo kaj narobe, popolnoma nemočni.

1. Ne pozabite na pravo vsebino.

Tudi vrhunsko oblikovana spletna stran je brez pravega besedila le prazna lupina. Dobro spletno stran se prepozna tudi po kakovostni vsebini. Poskrbite torej tudi za to!

Ali veste kaj je prezračevanje in kaj je prezračevanje z rekuperacijo? Vse informacije lahko preberete v članku.

Objave iz iste kategorije:

Ne spreglejte tudi naslednjih objav: