Kaj vse je pomembno, ko se odločimo neke izdelke spraviti v spletno trgovino? Ste sploh pomislili, preden ste pričeli s prodajo preko spleta? Če prebirate zgodbe tistih, ki so s prodajo uspeli in danes gledajo pot, ki so jo prehodili iz tega mesta nazaj, vam bodo znali povedati marsikaj o izdelavi spletnih trgovin. Še posebej pa je izdelava spletnih trgovin pomembna zato, ker v resnici ne gre za samo še eno spletno stran, ki bi jo naredili sami ali nekdo drug za vas, ampak gre za sistem zbiranja različnih podatkov, ki privedejo na koncu do nakupa. Se vam zdi, da v resnici ne gre za sistem zbiranja podatkov?izdelava-spletnih-trgovin
No, pa si poglejmo dejstva po alinejah od časa, ko trgovina komaj nastaja, do prvih prodaj.
Potrebno je zbrati podatke o:
– potencialnih dobaviteljih
– njihovih dobavnih rokih
– cenah, ki vam jih lahko ponudijo (tudi primerjava cen ob nakupu več kosov)
– artiklih, ki bi jih želeli prodajati
– prodajalcih, ki vam bodo izdelali materiale za objavo
– izdelovalcih trgovine in ceni za katero vam bodo trgovino naredili
– načinih plačila
– bankah in njihovemu vodenju računov
– mestih, kjer se lahko oglašujete
– kupcih, ki jih tovrstni izdelki zanimajo
– e-poštnih naslovih kupcev, kjer jih boste obveščali o novostih in akcijah
– naslovih za dostavo blaga
– kurirskih službah in pošti, ki bi lahko prodane izdelke dostavila

Ni tako preprosto, kajne?

In končno so izdelki prodani! Izdelava spletnih trgovin torej očitno ni za vse in je potrebno vnaprej imeti v mislih ogromno podrobnosti. Ste se ugriznili v jezik, da je to čisto enostavno? Če ste razmišljali o tem, da bi trgovino naredili sami in jo vodili od pričetka do konca, naj vam povem, da tudi na videz zelo majhne spletne trgovino običajno vodi v ozadju ekipa vsaj nekaj ljudi. Kadar določen del ne gre tako kot bi moral iti, morajo vsi pravočasno reagirati in stvari hitro spremeniti. Spremembe se morajo odražati praktično takoj, sicer se bodo kupci lahko odpravili po nakupih kam drugam.

https://www.youtube.com/watch?v=BFEsT2HJlqg

Poiščite si prave partnerje

Pravi partner v izdelavi trgovine zna biti nekdo, ki vam bo znal pripraviti primerne materiale in podjetje, ki se z izdelavo spletnih trgovin ukvarja že dovolj dolgo, da razume kaj so pasti in prednosti neke trgovine in jo zna narediti tako, da bo času primerna in da bo kupcem znala ponuditi natančno tisto, kar si želijo v najkrajšem možnem času. Na spletu je namreč izjemno pomembno, da kupec takoj pride do podatkov in izdelkov, ki jih išče in jih brez težav spravi v košarico, naroči, plača in prejme.

Objave iz iste kategorije:

Ne spreglejte tudi naslednjih objav: