Ena od pogostih strokovnih besed na področju računalništva je tudi domena. Ta je definirana kot naš naslov na spletu, ki ga potrebujemo za vsako spletno stran ali pa e-pošto. Če domene ne bi imeli, bi morali vsakič vtipkati IP naslov strežnika, kjer gostuje naša spletna stran. To pa vsekakor ni najbolj praktično. Preden pa se odločimo za svojo domeno, je potrebno preveriti, ali je sploh še prosta. Preverjanje domen je v resnici nujna storitev, ki nam ne vzame prav veliko časa. Lahko bi se namreč zgodilo, da je določena domena že zasedena in bi lahko s tem imeli sitnosti.

Izbira domene je vsekakor ključnega pomena

Pri izbiri domene moramo biti pozorni predvsem na to, kako bomo izbrali najboljše ime domene. Ta je namreč ključnega pomena. Ime domene v praksi pomeni prvi stik uporabnika oziroma stranke s podjetjem, ki ima v lasti to domeno. Zanjo mora biti značilno predvsem to, da je razumljiva ter seveda tudi jasno povezana z dejavnostjo, ki jo podjetje opravlja. Tako si jo bodo tudi stranke bolj jasno zapomnile. Dovolj preprosta in hkrati tudi zapomnljiva domena je namreč prvi uspešen korak oziroma nastop na internetu.

Preverjanje domen z enim samim klikom

https://www.youtube.com/watch?v=fMdRMoiwqqI

Ko smo domeno izbrali in smo povsem prepričani, da je dovolj jasna, razumljiva ter zapomnljiva, jo je potrebno preveriti, ali je izbrana domena sploh še prosta. Z enim klikom lahko preverimo tudi to. Poleg preverjanja domen preko spleta pa lahko z enim samim klikom preverimo tudi to, kje lahko poceni registriramo to domeno, kdo je lastnik registrirane domene, pri katerem ponudniku je domena trenutno registrirana, čez koliko dni ji poteče rok ter katere domene bi bilo še dobro kupiti.

Vse o domeni na spletnih straneh podjetij

Če ste ustanavljate podjetje in imate v mislih tudi ustanovitev svoje spletne strani, potem je skrajni čas, da se začnemo informirati o vseh podrobnostih, ki so povezane s tem področjem. Sploh pa če smo pri tem čisti začetniki. Svetujemo vam, da se obrnete na primerno spletno stran določenega podjetja, ki se na primer ukvarja z izdelavo spletne strani ter podobnimi storitvami. Tam se boste lahko primerno informirali o vse stvareh. Tudi o tem, kaj je domena ter kako jo lahko najhitreje preverimo, ali je še prosta.

Objave iz iste kategorije:

Ne spreglejte tudi naslednjih objav: